ВЕРУЮ

Отче наш

РАДВАЙ СЕ

РАДВАЙ СЕ, ЦАРИЦЕ

ДЕЯНИЕ НА ПОКАЯНИЕ

СЛАВА НА ОТЦА

МОЛИТВА КЪМ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

freccia.gif (419 byte)                  ВЕЧЕН ПОКОЙ                    freccia.gif (419 byte)

БРОЕНИЦА НА СВЕТОТО СЪРЦЕ ХРИСТОВО

ПЪРВИТЕ ДЕВЕТ ПЕТЪЦИ НА МЕСЕЦА

Непорочното сърце на Мария : ПЪРВИТЕ ПЕТ СЪБОТИ

МОЛИТВА КЪМ СВЕТИ ЙОСИФ

МОЛИТВИ СПОРЕД НАМЕРЕНИЕ НА ДУШИТЕ В ЧИСТИЛИЩЕТО

 

 
ВЕРУЮ
 
Вярвам в един Бог, всемогъщия Отец, творец на небето и на земята, на всички видими и невидими неща. И в един Господ, Исус Христос, единороден Син Божи, роден от Отца преди всички векове: Бог от Бога, светлина от светлината, истински Бог от истинския Бог. Роден, несътворен, единосъщ с Отца; чрез Когото всичко е станало. Който за нас, човеците, и за наше спасение слязъл от небето; и се въплътил от Дева Мария под действие на Светия Дух и станал човек. Разпнат бил също за нас при Понтийския Пилат; страдал и бил погребан. И възкръснал на третия ден според Писанията, и се възнесъл на небето; седи отдясно на Отца. И пак ще дойде със слава да съди живите и мъртвите; и царството Му няма да има край. Вярвам в Светия Дух, Господ животворящ; Който произхожда от Отца и Сина; Който в едно с Отца и Сина е обожаван и славословен; Който е говорил чрез пророците. Вярвам в една, свята, католическа и апостолска Църква. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете. И очаквам възкресението на мъртвите и живота на бъдещия свят. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отче наш

 

Отче наш, Който си на небесата, да се свети името Ти, да дойде царството Ти, да бъде волята Ти, както на небето, така и на земята. Дай ни днес насъщния ни хляб; и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от злото. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАДВАЙ СЕ

 

Радвай се, благодатна Марио! Господ е с тебе, благословена си ти между жените и благословен е плодът на твоята утроба, Исус! Света Марио, Майко Божия, моли се за нас грешници, сега и на смъртния ни час. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАДВАЙ СЕ, ЦАРИЦЕ

 

Радвай се, царице, майко милостива, живот, сладост и надежда наша, радвай се! Към Тебе викаме ние, изгнаните синове Евини, към тебе въздишаме с плач и ридание в тази плачевна долина. Ти, прочее, като наша защитница, обърни милостивите си очи към нас и покажи ни, след това изгнание, Исуса – благословения плод на Твоята утроба, о, преблага, о, милостива, о, сладка Дево Марио.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕЯНИЕ НА ПОКАЯНИЕ

 

Боже мой, разкайвам се и ме боли цялото ми сърце за всички мои грехове, защото, грешейки, заслужих Твоето наказание, защото Те обидих – Безкрайно Добрия и Достоен да бъдеш обичан над всяко нещо. Предоставям се на Твоята помощ за да не Те обиждам никога повече и да избягвам случаите за грях. Господи, прости ми и бъди Милостив към мен. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛАВА НА ОТЦА

 

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, както беше в началото, сега и всякога и во веки веков. Амин.

 

 

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛИТВА КЪМ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

 

Ангеле Божи, пазителю мой, аз, който по Божия милост съм поверен на тебе, моля ти се, осветлявай ме, пази ме, крепи ме и ръководи през този ден (тази нощ). Амин.

 

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВЕЧЕН ПОКОЙ

 

Вечен покой дай им, Господи, и вечна светлина да ги озарява, нека почиват в мир. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БРОЕНИЦА НА СВЕТОТО СЪРЦЕ ХРИСТОВО

 

Исусе мой, Ти, Който каза: “Истина, истина ви казвам, искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори!”, ето аз хлопам, аз търся, аз искам благодатта...

 

Да се каже: веднъж “Отче наш”, веднъж “Радвай се” и веднъж “Слава на Отца”.

 Накрая: Свето Сърце Исусово, вярвам и се уповавам на теб.

 

Исусе мой, Ти, Който каза: “Истина, истина ви казвам: каквото и да поискате от Отца в Мое име, ще ви даде”, ето от Твоя Отец и в Твое име искам благодатта...

 

Да се каже: веднъж “Отче наш”, веднъж “Радвай се” и веднъж “Слава на Отца”.

 Накрая: Свето Сърце Исусово, вярвам и се уповавам на теб.

 
Исусе мой, Ти, Който каза: “Истина, истина ви казвам: ще преминат небето и земята, но словата ми никога!”, ето аз се осланям на непогрешимостта на твоите свети слова и искам благодатта...

Да се каже: веднъж “Отче наш”, веднъж “Радвай се” и веднъж “Слава на Отца”.

 Накрая: Свето Сърце Исусово, вярвам и се уповавам на теб.

 

Свето Сърце Исусово, Ти, Което винаги състрадаваш на злощастните, имай милост към нас, клетите грешници, и дай ни благодатите, които искаме от Теб с посредничеството на Непорочното Сърце на Мария, твоя и наша нежна Майка.

 

Свети Йосифе, предполагаеми отче на Светото Сърце Христово, моли се за нас.

 Да се каже “Радвай се” или “Радвай се, Царице”.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЪРВИТЕ ДЕВЕТ ПЕТЪЦИ НА МЕСЕЦА

 

След като показва своето Сърце на света Маргарита-Мария Алакоке (1647-1690 г.), Исус казва: “Обещавам ти в безкрайното милосълдие на моето сърце, че ще даря всемогъщата си любов и благодатта на крайното покояние на всички онези, които вземат Светото Причастие през първите петъци на девет последователни месеца; те не ще умрат в моя позор без да получат тайнства; светото ми сърце ще бъде тяхно убежище в последния им миг.”

 

Да вземат девет Свети причастия

 

в първия петък на месеца /изповед се изисква в предходните осем дни/

 

в продължение на девет последователни месеца без прекъсване

 

с адекватна настройка

 

и с намерение за поднасяне на жертвоприношение на покора на Светото Ми сърце и да постигнат плода на това голямо обещание.

 

Та ни пише за следните основни благодати на обещанието:

 

Ще им дам всички благодати, от които се нуждаят в конкретните си условия на живот.

 

Ще помогна на семействата, които се намират в затруднение и ще внеса мир в разделените семейства.

 

Ще ги утеша в техните страдания.

 

Ще бъда тяхно сигурно прибежище в живота и най-вече в часа на смъртта.

 

Ще обсипя с обилни благословения всички техни дела.

 

Грешниците ще намерят в моето Сърце, извора и морето на Милосърдието.

 

Ще върна на религиозната общност и на отделните богомолци първоначалния плам във вярата.

 

Пламенните души не след дълго ще постигнат забележително съвършенство.

 

Ще благословя местата, където изображението на Моето Свято Сърце ще бъде изложено и почитано.

 

На всички онези, които се трудят за спасението на душите, ще дам дара да въздействат и на коравосърдечните.

 

Името на онези, които разпространяват набожността към Моето Свято Сърце, ще бъде изписано върху Моето Сърце и никога не ще се изличи.

 

Обещавам ти в преизобилието на Милосърдието на Моето Сърце, че Всемогъщата Ми Любов ще даде на онези, които се причестяват в ПЪРВИЯ ПЕТЪК на девет последователни месеца, благодатта на окончателното покаяние. Те няма да умрат в Моята немилост, нито без да получат Тайнствата, а Моето Сърце ще им бъде сигурно прибежище в този последен час.

 

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Непорочното сърце на Мария : ПЪРВИТЕ ПЕТ СЪБОТИ

 

Великото обещание на Нашата Госпожа

 

Явилата се във Фатима на 13.06.1917 г. и казва на Лучия, поверявайки й голямата мисия да разпространява посветеността към парвите пет съботи, известявайки “Великото обещание”. Разкрила й сърцето си, казвайки:
 

  “Исус иска от теб да му служиш, за да ме познават и обичат. Той иска да укрепи в света набожността към моето Непорочно Сърце. Погледни, дъще, Сърцето ми, оградено от тръните, с които неблагодарните люде го раняват постоянно в своето богохулство и непочтителност. Поне ти ми бъди утеха и съобщи, че обещавам да помогна в часа на смърта с благодати необходими за спасението на всички онези, които в първата събота на пет последователни месеца приемат Светото Причастие, казват си третата част на броеницата поне на пет десятки и са заедно с мен за петнадесет минути, разсъждавайки върху Тайните с желаание да изкупят вината си”.

 

За да се отговори на това намерение на Дева Мария, трябва да се изпълнят следните условия:

 

Изповед – да се прави в рамките на осемте предходни дни с искреното намерение да се поправят обидите срещу Непорочното Сърце на Мария. Ако някой забрави да изрази в изповедта това свое намерение, нека го стори в следващата изповед;

 

Казване на третата част на броеницата /пет десетки/. Причастие – да се взема за Божия благодат в първата събота от месеца, със същото намерение, както при изповедта;

 

Петнадесет минути размишляване върху Тайните

 

Изповедта и причастяването трябва да се правят в пет последователни месеца, без прекъсване, в противен случай е необходимо да се започне отначало.

 

Тези пет съботи следва да се употребят в дух на смирение с намерение за направа на покаятелна жертва за утешаване Непорочното Сърце на Мария, натъжено от безразличието и неблагодарността на толкова много хора.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛИТВА КЪМ СВЕТИ ЙОСИФ

 

На теб, блажени Йосифе, угнетени от терзания, се осланяме и доверчиво призоваваме твоята закрила заедно със закрилата на твоята Пресвета съпруга; заради свещената верига на любовта, която те привързва към Непорочната Дева Мария, Майка Божия, и заради бащинската ти любов към детето Исус, погледни, молим ти се, благосклонно към скъпото наследство, което Исус Христос придоби със Своята Кръв, и със своята мощ и помощ се притечи на нашите нужди. Закриляй ни, о предвидливи защитнико на Божието Семейство, избрани потомъко на Исус Христос: отдалечи от нас, о преобични отче, греховете и пороците, развратители на света; издействай ни благосклонността на Небето в тази борба с могъщите сили на мрака, о премогъщи наш закрилнико, както навремето спаси от смъртта заплашения живот на младенеца Исус, така и днес защити светата Църква от неприятелските засади и от всяка враждебност; и във всеки един момент прикрий всеки от нас с твоята закрила, за да можем по твой пример и с твоя помощ да живеем добродетелно, да умрем набожно и да получим вечно блаженство на Небето. Амин.

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛИТВИ СПОРЕД НАМЕРЕНИЕ НА ДУШИТЕ В ЧИСТИЛИЩЕТО

 

МОЛИТВА КЪМ БЛАЖЕНАТА ДЕВА

 

Спомни си, о премилостива Дево Марио, че не е бивало на този свят някой да прибегне до твоята защита, да моли за твоята помощ, да търси твоята закрила и да е бил изоставен. Изпълнен с подобно доверие, и аз се осланям на Теб, о Майко, Дево на Девиците, към теб идвам и със сълзи на очите, виновен за стотици грехове, падам ничком в твоите нозе и моля за милост. Моля те, майко на Словото, недей пренебрегва моите думи, но благосклонно ме изслушай и удовлетвори. Амин.

 

Refugium peccatorum, Ora pro nobis – Да се каже веднъж “Радвай се”.

Consolatrix afflictorum, Ora pro nobis – Да се каже веднъж “Радвай се”.

Auxilium Christianorum, Ora pro nobis – Да се каже веднъж “Радвай се”.

 

Еднократното казване на молитвата осигурява тригодишна индулгенция и на покойник в Чистилището.

Индулгенцията е пълна, ако молитвата се казва всеки ден в течение на един месец.

 

 

Freccia-su.gif (926 byte)

 

 

ПЪЛНА ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА МЪРТВИТЕ

 

От пладне на 1 ноември до края на 2 ноември може, но само веднъж, да се получи пълна индулгенция единствено за мъртвите, като според тяхно намерение от законно ползващите това право се посети църква или обществен или полуобществен молителен дом. По време на посещението трябва да се каже веднъж “Отче наш” и веднъж “Верую”. Освен това трябва да се изпълнят своевременно трите условия, обикновено предвиждани за получаване на индулгенциите, а именно:

Тайнство Изповед

Тайнство Евхаристия

Молитва за Светия Отец (по избор на верните; напр. веднъж “Отче наш” и веднъж “Радвай се”)

Трите условия могат да бъдат изпълнени в дните, които предхождат или следват посещението в църквата или в молителния дом; все пак е добре причастяването и молитвата за Светия Отец да станат в деня на посещението. 

 

linea.gif (3372 byte)

 

 Животопис   expbul1a.gif (699 byte)   Чудеса   expbul1a.gif (699 byte)   Изцеления   expbul1a.gif (699 byte)   Билокация   expbul1a.gif (699 byte)   Уханията на отец Пио  expbul1a.gif (699 byte) Ясновидство   expbul1a.gif (699 byte)   Видения    expbul1a.gif (699 byte)    Левитация    expbul1a.gif (699 byte)   Ангелът-Хранител    expbul1a.gif (699 byte)    Лукавият    expbul1a.gif (699 byte)    молитви   expbul1a.gif (699 byte)   Светата броеница    expbul1a.gif (699 byte)    Деветина на отец Пио от Пиетрелчина    expbul1a.gif (699 byte)   ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ

 

HOMEPAGE