Levitația

                


Levitatia se poate defini ca un fenomen prin care un corp sau un obiect oarecare se ridica de la sol si ramane suspendat in aer o perioada de timp nedeterminata, fara ajutor mecanic. Unii sfinti au beneficiat de acest tip de favoare acordata de Dumnezeu, de exemplu Sfantul Iosif  de Copertino si Padre Pio de Pietrelcina.

 

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, la Bari se stabilise Comandamentul general al Fortelor Aeriene ale Aliatilor. Numerosi ofiteri au afirmat ca au fost salvati de Padre Pio in timpul operatiilor aeriene. Comandantul a fost chiar martor al unui episod spectaculos. Generalul a povestit ca in ziua cand trebuia sa conduca o escadrila de bombardiere avand ca misiune sa distruga un depozit de armament german identificat la San Giovanni Rotondo,  padrepio10.jpg (11081 byte)pe cand se apropiau de tinta a vazut impreuna cu oamenii sai ca a aparut pe cer un calugar cu mainile ridicate. Bombele au fost deviate catre padure si avioanele au facut cale intoarsa, fara nici o manevra din partea pilotului. Toti se intrebau cine putea fi acel calugar de care ascultau avioanele. Cineva ii spuse comandantului ca a auzit de un anume calugar care traia la San Giovanni Rotondo si el s-a hotarat ca indata ce tara va fi libera sa mearga sa vada daca este vorba de acelasi calugar pe care l-a vazut in vazduh. Dupa razboi, generalul, insotit de cativa piloti, s-a dus la manastirea de capucini. Ajunsi in capela au vazut mai multi calugari printre care au recunoscut imediat pe cel care a deturnat bombele si avioanele. Padre Pio a pus o mana pe umarul generalului si i-a spus : « Tu esti deci cel care a vrut sa ne omoare pe toti. » Socat de privirea si cuvintele preotului, generalul a ingenunchiat inaintea lui. Ca de obicei, Padre Pio vorbise in dialectul sau dar generalul era convins ca i-a vorbit in engleza. Ei au devenit prieteni si generalul, care era protestant, s-a convertit la catolicism.

Abatele Ascanio povesteste : «Asteptam ca Padre Pio sa vina la confesional. Capela era plina de lume si toate privirile erau intoarse catre usa. Dar, fara ca usa sa se deschida, l-am zarit pe Padre Pio care, mergand pe deasupra capetelor credinciosilor, s-a indreptat catre confesional, s-a asezat si a inceput sa spovedeasca. Crezand ca visez nu am spus nici un cuvant despre ce am vazut. Totusi, mai tarziu, l-am intrebat pe Padre Pio : «Padre Pio, cum ai facut ca sa mergi prin aer ? » Nu fara umor, el mi-a raspuns : «Te asigur, fiul meu, ca in acelasi mod ca si cum mergi pe pamant.»

linea.gif (3372 byte)

 Biograpia   expbul1a.gif (699 byte)   Minunile   expbul1a.gif (699 byte)   Vindecările   expbul1a.gif (699 byte)   Bilocația   expbul1a.gif (699 byte)   Mirosurile  expbul1a.gif (699 byte) Clarviziunea   expbul1a.gif (699 byte)   Aparițiile    expbul1a.gif (699 byte)    Levitația    expbul1a.gif (699 byte)   Îngerul Păzitor    expbul1a.gif (699 byte)    Diavolul    expbul1a.gif (699 byte)    Rugăciuni    expbul1a.gif (699 byte)    Sfântul Rozariu    expbul1a.gif (699 byte)    Novena către Padre Pio   expbul1a.gif (699 byte)   Cele Zece Porunci

 

HOMEPAGE